Percy Jackson ve Olimposlular - 1 Şimşek Hırsızı / Rick Riordan


PUAN : 5 üzerinden ; 


       

.....17 Ödül Sahibi.....


Tanrılar sizi korusun ! 

Miteolojik bir dünyaya geçiş yapmak istiyorsanız bu kitap tam size göre. 

Hiç de öyle çocuk kitabı aman diyip geçmeyin. İçinde canavarlar, Tanrılar, miteolojik öğeler , efsaneler ve tamamlanması gereken görevler var. 

Sürükleyici, merak uyandıran bir öykü. Karakterler yerinde. Çok fazla konu dağımı yok. Öyküde Percy Jackson adlı genç normal - ama kendisi de pek normal olmadığını düşündüğü - bir hayat yaşarken bir gün olayların kontrolden çıkmasıyla gerçekleri öğrenmeye başlıyor. Siz bir yarı tanrı olduğunuzu günün birinde öğrenseydiniz inanır mıydınız?? Gelişmelerin ardından da yine kontrol edemediği bir çok olayın içinde buluyor kendini. Zamanla da bir kahramana dönüşmeye başlayan hikayeler dizisini okuyoruz keyifle. Keyifle diyorum ama gerçekten de öyküde canavarlar, satirler, sentörler , yer altı dünyası ve aklınıza gelebilecek her miteolojik Tanrı var. Hem de Amerika' da !!

Bazı çocuk kitabı görünümde kitaplar gerçekten büyüklerinde okuyabileceği özellikte oluyor. Bu kitapta da evet ana karakterler küçük yaşta ve konu başlıklarıyla ilerleyen bir hikaye olmasıyla çocuk kitabı sınıfına koyabiliyoruz. Konu başlıkları da ona yönelik seçilmiş ama sanki olmasa daha da iyi olurdu, yani bence o başlıklara pek de gerek yoktu. 

Rahatça okuyabileceğiniz 361 sayfalık bir öykü sizi bekliyor. Okumanızı da tavsiye ederim. 17 ödül boşa verilmemiş. 2. kitabını da ilk fırsatta alıp okuyacağım. 

Not! Kitabın filmi de olduğunu söylemeden geçmeyelim.. 

Olimposlulara selam olsun..  😊







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder