The100- Kass Morgan


    PUAN : 5 Üzerinden

       

Onlar Yalancı, Onlar Hırsız, Onlar Asi,Onlar Kahraman.. Onlar İnsanlığın Kaderini Belirleyecek 100 Genç...


Konu gerçekten güzel seçilmiş. Büyük bir felaketten sonra insanlar yaşamlarını nasıl devam ettirirdi, düzen nasıl olurdu sorusuna burada bir örneğini görüyoruz. Beni dehşete düşüren kısmı çok gerçekçi yazılmış olmasıydı. İnsanlar hayatlarına nerede devam ederlerse etsinler, bulundukları yerde hep bir sınıf ayrımı ve kapitalizmin özellikleri olacaktır. İlla paraya gerek yok. İyiliklerin yanında kötülüklerde olacaktır. Kim bilir belki de bu evrenin kurallarından biridir bu yingyanglar. Nerede olursan ol değiştiremezsin.. 

Tüm bunların yanı sıra biraz Teenage dilinde anlatılmış olsa da sevginin gücünü gözlemliyoruz. Sevgi bir insana neler yaptırabilir? Sevginiz uğruna diğer her şeyi yok etme pahasına hareket edebilir misiniz? Aldığınız kararların doğruluğuna emin olmadan üstelik.. Ya bu kararlar her şeyin tamamen silinmesine sebep oluyorsa? 

Okuduğumuz hikayede bir çok karakter var. Her birinin hikayesini öğrenirken içimiz inciniyor. Kitap sonlara ilerlerken de hiç tahmin edemeyeceğim şeylerle ilerledi ve sağ gösterip sol vurdu resmen bu yüzden bu da hoşuma gitti. Fazla laf kalabalığı yapmadan, akışı da güzel olduğu için, bölümlü ve puntoları da satır aralığı da geniş olduğu için çok rahat okuyabileceğiniz 300 sayfalık bir hikaye sizi bekliyor. Bir seri olduğunu da vurgulayalım. Toplamda 4 kitap ve bu serinin aynı adda dizisi de bulunuyor. Ama ben her zaman kitabı tercih edenlerdenim. Eminim ki yine kitaptaki kadar doyurucu değildir dizi. O yüzden önce seriyi okumanızı tavsiye ederim.. 

Keyifli okumalar dilerim :)  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder