Tom Bombadil' in Maceraları - J.R.R. TOLKIEN


  PUAN : 5 Üzerinden

        


J.R.R TOLKIEN ve Yüzüklerin Efendisi severlere dikkat! 


Bu karakteri ilk kitabı yani Yüzük Kardeşliği kitabını okuyanlar hatırlayacak. Ne yazık ki filmde pek bahsi geçen bir karakter değil ve bu yüzden bir çok hayran tarafından bilinmiyor. Ama şimdi kitabı bizlerle buluşunca " Bir dakika ya bu kimdi?? " sorusunu sordurup kendini tanıtma fırsatını yakalıyor. 

Giriş ve Önsöz kısımlarında bu kitabın oluşma macerasına uzun uzun değinilmiş. Kitabı okuyan fanlar, zamanında Tolkien' e hep Tom Bombadil kimdir sorusunu yöneltmiş. Hakkında bir çok şey söylenmeye başlamış; Tanrımıdır? Tolkien' in kendisi midir? vb. türevlerinden. Tolkien bunu " Ben aslında Bombadil' i bilinmeyenler arasında bırakmak istedim, her evrende olduğu gibi Orta Dünya evreninde' de bilinmezlikler olmalı değil mi??" demiş. Ancak görüldüğü üzere ısrar ve ilgiye daha fazla dayanamayarak araştırmaya başlamış. Rahatsız olmasına rağmen kendisini bu hikayenin de oluşmasına adamış Tolkien. 

Araştırmaların sonucunda bazılarının Sam ve Frodo' nun da yazmış olacağına inandığı bütün şiirleri derlemiş ve sonucunda da bu mini şiir kitabı oluşmuş Tom Bombadil' i anlatan.. Toplamda 16 şiir ve 2 ek bulunuyor. Mini boyutta ve kitap tasarımı gördüğünüz gibi çok güzel ciltli kapakta. 

Filmlerini izlemek evet güzel ama kitaplarını okumadığınızda bir çok karakterden mahrum kalıyorsunuz. O kadar çok karakter var ki hepsi tanınmayı hak ediyor bence çünkü inanılmaz bir hayal gücü emeği var bu kitaplarda. Ben de Silmarillion, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serisi ilk kitapları vardı. Yıllar önce okumuştum ve film ile arasında bazı farklılıklar da keşfetmiştim o zaman. Şimdi daha bir bilinçle bütün seriyi okuyup hakkını vermek lazım Orta Dünya' nın. Tabii ki böyle arada kalan karakterlerin de.. 💓

Tom Bombadil' i tanırken farklı bir gezintiye çıkacaksınız. Frodo'nun ve Sam' in gözünden de onu tanıyacaksınız. Şiirler içerisindeki keyifli mısralarda dolaşacaksınız. Özlediğiniz isimler yine sizinle bir arada olacak. Keyifli okumalar dilerim. 😊




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder