Cehennem Meleği - Tara Fuller


PUAN : 5 Üzerinden; 


        

- Görsel Tasarım Bana Aittir , Lütfen İzinsiz Kullanmayınız. Yasal Hakkı Var. -

Bu seriyi çok seviyorum. Bitmesi beni biraz üzdü. Serisinin ilk kitabı Meleklerin Gölgesi, 2. kitabı Karanlık Işık idi. Serinin konusu ise , Araftaki, Cehennemdeki ve Cennetteki meleklerle ilgili. Eğer melekler imkansız aşkı seçerse ne olur? Üstelik bunlar ölüm melekleriyse. Yani işleri yüzyıllarca can almaksa.

İlk kitapta araf meleği Finn' in bir insana ( Emma' ya) aşık olduktan sonra o hayatından vaz geçme süreci - ki son kitaba kadar devam ediyor süreci hatta son kitabın bu kitabın sonunda onla ilgili olan şeyleri okuyunca duygulanıyor insan - 2. de ölüm meleği Anaya' nın , Finn in sevgilisi Emma' nın en yakın arkadaşı Cash' e olanlardan sonra ona aşık olmasıyla gelişen durumları , 3. de yani bu kitapta ise, Finn ve Anaya' nın en yakın arkadaşları ölüm meleği olan Easton' un, Karar verici güç olan Balthazar' a kızı olması için yüce güç tarafından gönderilen cennetin neşe meleği Gwen' e aşık oluşu ve Gwen' in de ona aşık oluşuyla aralarındaki imkansız aşkın tutkusu yansıtılıyor. Ama bu kitapta asıl konu, Easton ve Scout görevdeyken cennete temsil etmeleri gereken bir ruhu yanlışlıkla cehenneme teslim etmeleri sonucu, onu oradan kurtarmaktır. Bu noktada belirtmeliyim ki cehennem öyle bir tasvir edilip anlatışmış ki hani gerçekte varsa anca bu kadar olabilir. Okurken hep kanım dondu. Betimlemeler, yaratıklar inanılmaz derecede insana mantıklı geliyor. Easton ve Gwen' e Scout' un da katılmasıyla karşılaştıkları güçlükler arasında Easton ve Gwen' in karşı konulamaz tutkuları ve yaşadıkları ise insanın içini yakıyor adeta. İşte bu yüzden elimden bırakamadan okudum ve 2 günde bitirdim. İnanın hiç de zorlayıcı bir kitap değil zaten.

Son olarak keşke hiç bitmese diye düşündüğüm bu serinin sonunda Scout' un karakterini ve onun hayatını merak etmeye başladım doğrusu. Merakta bıraktı bence okuyucuları. Çünkü onun arsız karakterinin altında yatan gerçekleri de bir sonraki kitabında çok güzel anlatabilir. Yazar karakter anlatmada ve gözümüzde canlandırmada gerçekten başarılı. Bu yüzden lütfen ama lütfen, bir kaç kitap daha gelebilir bu seride. Hiç de zor olmaz. İstekte bulunabilecek olsam, yer olsa mesaj iletebilecek yapacağım gerçekten.

Yani anlayacağınız üzere herkese tavsiye ediyor ve keyifli okumalar diliyorum. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder