MOMO - Michael Ende


PUAN : 5 Üzerinden , 

       


(Görsel Bana Aittir, Lütfen İzinsiz Kullanmayın) 

* Kapitalizm en çok çocukları yalnızlaştırır.. 

* İyi bir dinleyici iseniz karşınızdakinin gerçekliğini gün yüzüne çıkarırsınız.. 

* Zaman en değerli hazinedir.. 

* Zamanın gerçekliği yüreğinizde.. 

* Hayal gücü, yaratıcılık ölmemeli.. 

* Gölge adamlar, anları yok etmeye çalışırlar, amaçsız yaşam, hayalsiz yaşam, kaybolup giden zamandır.. 

* Bilmeceler...

* Hora Usta Tanrı, Kaplumbağa ise Zamandı..

* Gigi' nin hikayeleri, Buppo' nun babacanlığı ve diğer evsiz çocuklar...


Instagram hesabımda da belirttiğim gibi Kapitalist sistem Momo ve arkadaşları üzerinden çok etkili bir yolla anlatılıyordu. Momo yüreğindeki güzellikler, hassasiyet, anlayış sayesinde zamanı ve getirilerini daha iyi fark edebiliyor ve çevresine bunu yansıtabiliyordu. Bu sayede de insanların vaz geçilmezi olmuştu. Herkes onla derdini paylaşırken kendini bulmaya başlamıştı. Küsler barışır, hayal gücü zengin olanlar ise daha da yaratıcı olurdu. Çünkü var olduklarını en güçlü hissettiren, karşılıksız, koşulsuz sevgi veren bir Momo vardı karşılarında.

Ama bu lanetolası Kapitalist sistemi oluşturanlar, bir bir ele geçirmeye başlarlar, kuru bir düzen için, yaratıcılıktan uzak, monoton, anların değerini bilmeden, sadece çalışan hatta keyif almadan çalışan bireylere dönüştürmek için Gölge Adamlar her yeri buz gibi sarmaya başlar. Bir tek güçleri Momoyu etkilemekte zorlanır. Momo da arkadaşlarını kurtarmak için Hora Usta ile konuşarak zorlu bir durumu halletmeye çalışır.

Son zamanlarda kitaplarda ve filmlerde zamanın her şeyden önemli olduğunun vurgusu sıklıkla yapılır oldu. Hatta aslında tanrının sadece zaman ve onun enerjisi olduğu. Haksız da sayılmazlar, zaman olmayınca hiçbir şey olmaz. Anılar olmadıkça da zamanın değeri kalmaz. Anıları güçlü kılan da bireyler, paylaşımlar ve yaratıcılıktır. Hayatın önemli bileşenleridir bunlar. İşte bu yüzden bu kitap da çok önemli. O kadar çok mesaj içeriyor ki.. Üstelik her yaştan bireyin okuyabileceği şekilde yazılmış. Bu yüzden lütfen okuyun ve okutturun. Çocuklarınıza dahi , hayatı daha iyi anlayabilmeleri ve keşfedebilmeleri adına okutturun..

Her bir an' ın çok kıymetli olduğunu, bunu güzel paylaşımlarla değerli kılabileceğinizi ve zamanınızın değerini fark edebilmeniz dileğiyle...

İyi okumalar dilerim.. 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder